روند و مراحل یادگیری راه رفتن در کودک

 

۴ تا ۷ ماهگی :

 

نشستن کودک به تنهایی

یکی از اولین سیگنال هایی که آمادگی کودک شما را برای راه رفتن نشان می دهد، شروع کردن او به تنهایی نشستن است. نشستن کودک بدون کمک دیگران، مرحله اول برای حفظ تعادل و یادگیری حرکات بعدی در او است. تلاش برای نشستن کودک، باعث تقویت عضلات او شده و در راه رفتن کودک کمک زیادی خواهد کرد.

وقتی کودک شش ماهه می‌شود، اگر بگذارید پاهایش را روی ران‌های شما بگذارد، به بالا و پایین ورجه‌ورجه می‌کند. این بالا و پایین پریدن‌ها تا چند ماه آینده فعالیت مورد علاقهٔ او خواهد بود و در همین حین که غلت خوردن، نشستن و چهار دست‌وپا رفتن را می‌آموزد عضلات بیشتری در پای او ایجاد می‌شود.

 

۷ تا ۱۰ ماهگی :

 

خزیدن یا چهار دست و پا راه رفتن کودک

مرحله بعدی که به مرحله ی نهایی یعنی راه رفتن کودک نزدیک می کند، خزیدن یا چهار دست و پا راه رفتن کودک می باشد. او در این عمل، بسیاری از حرکات دست و پا را تمرین خواهد کرد.

بسیاری از کودکان زمانی که بتوانند روی تخت خود حالت نشستن را برای بار اول تمرین کنند و یا حتی بر روی زمین یا یک سطح ثابت به درستی بنشینند، دست و پاهای خود را با حرکات متناوب و پی درپی که برای نشستن انجام می دهند، قوی ترکرده و این عضلات قوی شده، به راه رفتن کودک کمک بسیاری خواهد کرد.

 

۹ تا ۱۰ ماهگی: 

 

در حدود ۹ ماهگی کودک احتمالاً به‌ تدریج سعی می‌کند با گرفتن دستش به مبلمان، خودش را به حالت ایستاده دربیاورد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که هر وسیله‌ای که در مسیرش است برای تکیه دادن او به اندازهٔ ‌کافی محکم است.

 اگر شما کودک را با تکیه به مبل به حالت ایستاده دربیاورید، ‌محکم به آن می‌چسبد. در حدود ۹ تا ۱۰ ماهگی نیز کم‌کم یاد می‌گیرد چطور زانوهایش را خم کند و از حالت ایستاده به حالت نشسته دربیاید که این کار سخت‌تر از آن چیزی است که شما فکر می‌کنید.

 

۱۲ ماهگی:

 

 پس از مهارت پیدا کردن در ایستادن،‌ در حدود ۱۲ تا ۱۴ ماهگی کودک شروع به راه رفتن با تکیه به وسایل خانه می‌کند و حتی ممکن است بتواند مبلمان را رها کند و بدون تکیه بایستد.

 در حدود همین سن،‌ کودک احتمالاً می‌تواند خود را خم کند و چمباتمه بزند. وقتی قادر به این کار شد، ممکن است بتواند از حالت ایستاده خم شود و یک اسباب‌بازی را بردارد یا وقتی در حالت راه رفتن نگه داشته شده است چند قدم بردارد. حتی ممکن است درحالی‌که دست شما را گرفته است راه برود، اما احتمالاً تا حداقل چند هفتهٔ دیگر اولین قدم‌های مستقل خود را برنخواهد داشت. بیشتر کودکان آن قدم‌های اول را روی سرپنجه‌ها و با پاهای رو به بیرون برمی‌دارند.

در ۱۲ ماهگی، بسیاری از کودکان به تنهایی و هرچند به شکل متزلزل راه می‌روند. اگر کودک شما هنوز راه رفتن با دست گرفتن به وسایل را متوقف نکرده،‌ تنها به این معناست که یادگیری راه رفتن به شکل مستقل برای او کمی بیشتر طول می‌کشد.

 

۱۴ ماهگی:

 

پس از برداشتن قدم‌های اول،‌ کودک شما شروع به کسب مهارت در حرکات ظریف‌تر خواهد کرد که شامل موارد زیر خواهد بود.

ایستادن:  کودک نوپای شما می‌تواند به تنهایی بایستد. او احتمالاً می‌تواند چمباتمه بزند و بعد دوباره بایستد و حتی ممکن است روی راه رفتن به سمت عقب کار کند.

 

۱۵ ماهگی:

 

راه رفتن با ثبات بیشتر:  کودک ممکن است در راه رفتن کاملاً مهارت پیدا کرده باشد. او ممکن است در حین تاتی‌تاتی‌اش از کشیدن و هل دادن اسباب‌بازی‌ها هم لذت ببرد. در این مرحله، هنگام راه رفتن پاهای کودک کاملاً از هم فاصله دارد و رو به بیرون است که کاملاً طبیعی است و به حفظ ثبات او کمک می‌کند.

 

۱۶ ماهگی:

 

پله‌ها:  کودک شما به بالا رفتن و پایین آمدن از پله‌ها علاقه‌مند می‌شود، هرچند که احتمالاً تا تولد دو سالگی‌اش نمی‌تواند بدون کمک شما در این کار موفق شود.

 

۱۸ ماهگی:

 

بالا رفتن و لگد زدن: به احتمال زیاد کودک در راه رفتن کاملاً مهارت پیدا می‌کند و ممکن است دوست داشته باشد که از تمام مبل‌ها و وسایل بالا برود و احتمالاً می‌تواند از پله‌ها بالا هم برود، اما هنوز و تا چند ماه دیگر برای پایین آمدن از پله‌ها به کمک شما نیاز دارد. او ممکن است سعی کند به یک توپ ضربه بزند و احتمالاً دوست دارد با موسیقی برقصد.

 

۲۵ تا ۲۶ ماهگی:

 

پریدن:  ،‌ قدم‌های کودک شما یکنواخت‌تر شده و مثل بزرگسالان در حرکت صحیح کف پا از پاشنه به انگشتان مهارت دارد. او همچنین در پریدن نیز مهارت بیشتری پیدا می‌کند.

 

۳سالگی :

 

بسیاری از حرکات اصلی برای او غریزی و ملکهٔ ذهنش شده است. او می‌تواند با گذاشتن یک پا روی هر پله از آنها بالا و پایین برود. کودک دیگر نیازی ندارد که تمام انرژی‌اش را روی راه رفتن، ایستادن، ‌دویدن یا پریدن بگذارد، هرچند برخی حرکات مثل

ایستادن روی پنجهٔ پا یا ایستادن روی یک پا ممکن است هنوز نیازمند تمرکز و تلاشش باشد.

 

بطور کلی مراحل راه رفتن کودک عبارتند از :

مرحله ۱: نشستن

بین ۴ تا ۷ ماهگی رخ می‌دهد.

مرحله ۲: چهار دست و پا رفتن

بین ۷ تا ۱۰ ماهگی اتفاق می‌افتد..

مرحله ۳: بلند شدن

بین ۹ تا ۱۰ ماهگی

مرحله ۴: راه رفتن کودک با کمک

مرحله ۵: راه رفتن ابتدایی

مرحله ۶: اولین قدم‌ها

بین  ۹ تا ۱۲ ماهگی شاهد این مرحله هستیم.

مرحله ۷: راه رفتن کودک

بعد از یک سالگی یعنی از ۱۲ تا ۱۵ ماهگی این مرحله رخ می‌دهد.

 

تأخیر در راه رفتن کودک

 

گاهی کودک به وقت بیشتری برای یادگیری راه رفتن نیاز دارد، پس نگران نشوید.

اما اگر کودک در ۱۲ ماهگی نمی‌تواند با تکیه بایستد،‌ در ۱۸ ماهگی نمی‌تواند راه برود یا در دو سالگی قادر به راه رفتن به شکل باثباتی نیست، لازم است این موضوع را با پزشکش مطرح کنید.

 

———————————————-

 

– آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود. 

 

– سایت و نرم افزار ZOOP  جهت پرسش و پاسخ :

← آدرس سایت: 

  https://getzoop.com/drfaryarforouhar

← دانلود نرم افزار ZOOP :

   Zoop

 

توجه فرمایید :

♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.

♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.

♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.

 

– آدرس ایمیل: 

 Drforoohar@yahoo.com 

والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .