عفونت ادراری و راههای پیشگیری از آن

 

علائم و نشانه‌های عفونت ادراری کودکان شبیه به علائم بزرگسالان نیست و تشخیص عفونت ادراری در کودک تا حدی دشوار است.

 

در صورتی که عفونت ادراری کودکان درمان نشود و شدیدتر شود، علائمی نظیر از دست دادن اشتها، استفراغ و ثابت ماندن وزن از نشانه‌هایی است که به مرور زمان خود را نشان می‌دهند.

 

عفونت ادراری در کودکان و نوزادان، باید جدی گرفته شود. در نوزادان و کودکان کم سن و سال، تشخیص عفونت ادراری دشوارتر است و به دنبالش خطر عوارض آن افزایش می‌یابد. بنابراین در میان کودکان کم سن و سال یا نوزادان، غفلت از عفونت ادراری باعث میشود عفونت تا کلیه‌ها پیش برود.

 

آنچه وضعیت را ترسناک می‌کند این است که میکروب‌ها در سایر اعضا نیز پخش شوند و آنها را متبلا کنند و این همان بیماری سپسیس است.

 

نگرانی دیگری که در این زمینه وجود دارد بروز زخم‌های کلیوی است. زخم‌های کلیوی ضایعاتی هستند که توسط عفونت به جای مانده به سمت فیبروز پیش می‌روند (نازک شدن پارنشما، بافت کلیوی). این زخم‌ها می‌توانند منجر به نارسایی کلیه شوند.

 

همین عوارض و آسیب‌های جبران‌ناپذیر است که درمان هرچه سریع‌تر این بیماری را الزامی می‌سازد.

 

تشخیص عفونت ادراری در کودکانی که کمی بزرگتر شده‌اند، آسان‌تر است؛ اگر مشاهده کنید که کودک هنگام ادرار کردن مشکلی دارد (نیاز به فشار دارد)، یا در زمان ادرار فریاد بزند «می‌سوزه» و همزمان پایین شکمش را نشان می‌دهد و تنها چند قطره ادرار کند، شک به عفونت ادراری خواهیم کرد.

 

به طور کلی عفونت‌های ادراری در میان دختر بچه‌ها رایج‌تر از پسرهاست. چرا که لوله حالب دخترها کوتاه‌تر از لوله حالب پسرهاست در نتیجه باکتری‌های راحت‌تر می‌توانند به داخل مثانه نفوذ کنند. علاوه بر این کودکانی که دستگاه ادراری‌شان غیرطبیعی است و خوب کار نمی‌کند بیشترین جمعیت را در میان مبتلایان به عفونت ادراری تشکیل می‌دهند؛ البته این شرایط تا حدی نادر است.

 

علاوه بر این نوزادان زودرس نیز به شدت در معرض خطر قرار دارند؛ زیرا سیستم ایمنی بدن آنها به شدت حساس است. در نتیجه آنها بیشتر از متوسط جامعه ممکن است به عفونت ادراری نوزادان مبتلا شوند. بنابراین لازم است والدینی که نوزاد نورس دارند، در این زمینه دقت و حساسیت ویژه‌ای داشته باشیم.

 

جلوگیری از عفونت ادراری در کودکان:

 

  • مطمئن باشید که کودک به اندازه کافی آب می نوشد و هیدراته است.

  • به او یاد دهید ادرارش را نگه ندارد: تخلیه مرتب مثانه مانع از رشد و تکثیر باکتری‌ها می‌شوند.

  • از لباس های نایلونی که به ترویج رشد باکتری کمک می کنند باید اجتناب کرد.لباس های نخی و یا پنبه ای و گشاد باید برای کودکان استفاده شوند و شستشو و تعویض مکرر آنها لازمست.

 

 

  • از صابون های معطر و یا حمام کف برای کودکان باید پرهیز کرد.

 

 

  • در مورد درمان یبوست باید به سرعت اقدام کرد.

 

  • ختنه کردن پسران: پسرانی که ختنه نشده باشند ۴ تا ۸ برابر پسرانی که ختنه شده‌اند، دچار عفونت ادراری می‌شوند.

 

  • شستشوی دستگاه تناسلی از جلو به عقب در دختران

 

  • عدم نشستن در وان یا لگن

 

  • درمان کرمک در صورت وجود

 

———————-

 

– آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود. 

 

– سایت و نرم افزار ZOOP  جهت پرسش و پاسخ :

← آدرس سایت: 

  https://getzoop.com/drfaryarforouhar

← دانلود نرم افزار ZOOP :

   Zoop

 

توجه فرمایید :

♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.

♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.

♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.

 

– آدرس ایمیل: 

 Drforoohar@yahoo.com 

والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .