اسپریهای تنفسی

 

 

دستگاهی است قابل حمل، حاوی یک داروی خاص، که فرد بیمار می تواند داروی خروجی از آن را از طریق تنفس وارد مجاری تنفسی خود نماید. یکی از مزایای استفاده از اسپری ها آن است که دارو به طور عمده به مجاری تنفسی و ریه ها وارد شده و جذب اندام های دیگر بدن نمی شود و بدین ترتیب عوارض کمتری نسبت به داروهای خوراکی و یا تزریقی دارند. به عنوان مثال شربت سالبوتامول خوراکی عوارض بیشتری از اسپری سالبوتامول دارد.

 

باورهای اشتباه در مورد اسپری

 

بعضی از خانواده ها از اسپری ترس دارند و مصرف آنرا معادل آسم شدید در کودک میدانند در صورتی که اسپری ها در بسیاری از موارد در آلرژی های خفیف و بطور مقطعی بکار میرود .

 باور اشتباه دیگری که عده دارند اینست که فکر میکنند مصرف اسپری اعتیاد یا عادت کردن به اسپری را به دنبال دارد و این هم کاملا باور اشتباهی است ، زیرا روند مزمن بیماری است که سبب مصرف مزمن اسپری میشود نه عادت کردن به خود اسپری.

باور اشتباه دیگر خانواده ها ترس از عوارض دارویی است که همانطور که گفته شد از داروهای مشابه خوراکی عوارض کمتری دارند.

بعضی از خانواده ها ، از  مصرف اسپری به علت اینکه فکر میکنند به معنای بیماری مزمن و صعب العلاج کودک است پرهیز میکنند و تصور این رادارند که در خانواده و فامیل ، کودک در مراحل بعدی زندگی به عنوان یک فرد همیشه بیمار دچار مشکل خواهد شد. نکته ای که به این خانواده ها تاکید میشود اینست که سلامت فعلی کودک خود را به خاطر حرف و تصور دیگران به خطر نیندازند .

 

دم یار یا آسم یار

 

 

 

  • اسپری دهانی نباید مستقیما داخل دهان مصرف شود چون هم عوارض تشدید میشود و هم اثر درمانی کاهش میابد و درنتیجه بهترست از طریق دمیار استفاده شود.

  • قبل از مصرف اسپری و دم یار باید ترس کودک را از اسپری بر طرف کرد. بازی کردن و زدن اسپری برای عروسک و سایر والدین سبب از بین رفتن ترس کودک از اسپری میشود .

  • اسپری در کودک کمتر از ۵ سال باید با دم یار ماسک دار استفاده شود(دم یار های مخصوص اطفال ماسک به همراه دارد)

  • اگر کودک حین درمان گریه کند باز هم اگر ماسک و دمیار به صورت کودک چسبیده باشد ، دارو به ریه ها میرسد.

 

طرز استفاده از اسپری

 

  • ابتدا در صورتی که اسپری تازه خریداری نشده از اینکه خالی نیست اطمینان کنید.(صدا کردن اسپری موقع فشردن اسپری نشانه کافی نیست و باید باید خروج فشرده دارو از آن هم دیده شود)

  • اگر برای بار اول اسپری را استفاده میشود ، دو مرتبه در هوا اسپری شود زیرا دو پاف اول اسپری فاقد دارو میباشد.

  • دریچه پلاستیکی روی اسپری برداشته شود و سپس اسپری به خوبی تکان داده شود (۳ تا ۴ بار) و دهانه اسپری  درون منفذ دمیار وارد شود و سمت ماسک دار روی دهان کودک قرار داده شود .

  • سپس کپسول اسپری  فشار داده شود.

  •  ماسک حدود ده ثانیه یر روی دهان و بینی کودک بماند و یا سه دم و باز دم عمیق ، کودک درون ماسک و دم یار بکشد.

  • اگر صدای سوت حین استفاده از دستگاه شنیده شود ، نشانه آنست که تنفس سریع و نادرست بوده است.

  • بهترست دمیار هرچند ماه تعویض شود.

  • بهترست دمیار هر هفته شسته شود . طرز شستن به این صورت است که ۵ قطره مایع ظرفشویی در ۵ لیتر آب ریخته شود و دمیار داخل آن تکان داده شود.

  • بعد از شستشو نباید با دستمال خشک شود. (الکتریسیته ساکن ایجاد شده حاصل از تماس دستمال سبب جذب دارو به دیواره دمیار و عدم رسیدن دارو به ریه های کودک میشود)

 

طرز مصرف اسپری در کودکان بالای ۵ سال

 

 

 

 

 

طرز مصرف اسپری در کودکان زیر ۵ سال

 

 

 

 

 

 

طرز مصرف توربوهیلر سیمبیکورت

 

 

 

 

 

طرز مصرف دیسک سرتاید

 

 

 

 

—————————————————–

 

– آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود. 

 

– سایت و نرم افزار ZOOP  جهت پرسش و پاسخ :

← آدرس سایت: 

  https://getzoop.com/drfaryarforouhar

← دانلود نرم افزار ZOOP :

   Zoop

 

توجه فرمایید :

♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.

♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.

♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.

 

– آدرس ایمیل: 

 Drforoohar@yahoo.com 

والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .