کفش کودک

 

 

 

 

 

 

استفاده از انواع پاپوش از اوایل تولد نوزادان شروع می شود و از آنجا که قرار نیست نوزادان با این پاپوش ها و کفش های پارچه ای شان راه بروند، بنابراین حساسیت خاصی برای انتخاب آنها وجود ندارد.

 

از حدود هجده ماهگی به بعد که تقریبا بچه ها راه رفتن را به خوبی یاد می گیرند و دوست دارند خودشان در کوچه و خیابان هم راه بروند، انتخاب کفش مناسب برای آنها اهمیت ویژه ای پیدا می کند.

 

 

خصوصیات یک کفش باکیفیت بچه گانه 

 

کف کفش

 

باید سطح پاهای بچه ها را به خوبی پوشش دهد، نرم و انعطاف پذیر باشد، تخت سفتی داشته باشد و هیچ فشاری به هیچ قسمت از پای بچه به خصوص پنجه های او وارد نکند.

 

کفش نباید آنقدر نرم باشد تا حالت پا را به خود بگیرد، همچنین کفش‌ها نباید به راحتی از وسط خم شود، زیر کفش نیز باید به اندازه مناسب از نرمی برخوردار باشد.

 

بهتر است کف کفش بافت دار و برجستگی های ظریف عاج‌دار داشته باشد تا از این طریق کودک شما لیز نخواهد خورد. به ضخامت و انعطاف پذیری و مقاومت کفش توجه داشته باشید، کفش باید سفت و محکم ولی انعطاف پذیر باشد.

 

کفش‌های میخی به هیچ وجه برای کودکان زیر۱۰ سال نباید استفاده شود. زیرا ممکن است در اثر بازی و فعالیت زیاد کودکان، میخ پاشنه کفش‌شان دربیاید و به آنها آسیب برساند.

 همچنین باید توجه کنیم سن ۱۰ سال برای تفکیک کفش از اهمیت زیادی برخوردار است و در این سن کودک باید متناسب با ورزشی که انجام می‌دهد، کفش خود را انتخاب کند.

 

کف کفش‌ مناسب باید دارای پنجه نیم‌دایره باشد تا فاصله قابل قبولی میان انگشتان ایجاد شود.

 

رویه کفش

 

نرم و انعطاف پذیربودن رویه کفش، اجازه حرکت آسان را به بچه ها می دهد و باعث می شود جریان خون در سطح پاهایشان به خوبی در گردش باشد .

 

محل خرید کفش

 

به فروشگاه هایی بروید که به طور ویژه و تخصصی کفش کودک می فروشند و کارکنان با نحوه برخورد با کودکان لجوج به خوبی آشنایی دارند و از این طریق کفش مناسب تری را به شما پیشنهاد خواهند کرد.

 

هزینه کفش

 

 از آنجایی که پای کودک خیلی سریع رشد می کند، پس هزینه زیادی خرج کفش نکنید.

به جای خرید کفش‌های گران‌قیمت برای کودک که باید برای مدت زمان طولانی استفاده شود دو جفت کفش ارزان قیمت در فواصل مختلف تهیه شود به دلیل اینکه پای کودکان به سرعت در حال رشد است.

 

سایزکفش

 

به دلیل رشد سریع پای کودک، کفش را کمی بزرگ تر انتخاب کنید. یک سایز بزرگ تر کفایت می کند زیرا اگر بزرگ تر از آن باشد می تواند بر حالت و رشد پای کودک شما تاثیر منفی بگذارد. کفش ها باید نه خیلی تنگ باشد و نه خیلی گشاد.

 

شست پای کودک شما در حالت ایستاده باید حدود یک متر با نوک کفش فاصله داشته باشد.

 

در این صورت پای کودکان هنگام راه رفتن اذیت نمی‌شود. علاوه بر این پای خردسالان مدام در حال رشد است و وقتی کفش آنها کمی جادار باشد، رشد پاها راحت‌تر صورت می‌گیرد.

 

همیشه برای پای بزرگتر کفش خریداری کنید: پاها به ندرت به یک اندازه هستند، در بیشتر موارد یک پا کمی بزرگتر از پای دیگر است. به همین دلیل نخست پاهای کودک خود را بررسی کنید و سپس بر حسب اندازه پای بزرگتر به دنبال خرید کفش مناسب باشید.

 

 

 

 

 

برای اندازه‌گیری درست پای کودک، لازم است زیر هر یک از پاهای او در حالت ایستاده کاغذی قرار دهید، سپس در عین حال که پشت پای کودک به لبه دیوار چسبیده، طول پای او را تا سر انگشتان به وسیله متر یا خط‌کش اندازه‌گیری کنید.

 

به دلیل رشد پاهای کودک، لازم است هر ۶ ماه یکبار پاهای او را اندازه گیری کنید. همچنین، بهترین زمان برای اندازه‌گیری پاهای کودک انتهای روز است. زیرا پاهای او در این زمان در بزرگ‌ترین اندازه خود هستند. بزرگ شدن پاها در ساعات انتهایی روز به سنی خاصی محدود نمی‌شود؛ این پدیده در کودکان و بزرگسالان به طور مشترک قابل مشاهده است.

 

به این فکر نکنید که کفش جا باز می‌کند: کودک باید بلافاصله با پوشیدن کفش احساس راحتی کند. خرید کفش با سایز کوچک یا تنگ به بهانه جا باز کردن، کاری نادرست است.

 

هنگام خرید کفش برای کودک حتما یک جفت جوراب همراه خود داشته باشید. به طور کلی، جوراب مانع از عرق‌سوز شدن یا سایش پای کودک شما در کفش می‌شود.

 

نوع کفش

 

از کفش های پشت باز و کتانی های بدون بند اجتناب کنید و سعی کنید کفش بنددار یا مدل های چسب دار را انتخاب کنید.

کفش‌های جلوباز محافظت خوبی از پای بچه‌ها نمی‌کنند و راه رفتن با آنها برای کودکان نوپا، کار چندان ساده‌ای نیست. این در حالی است که هرچه کفش بسته و پوشیده‌تر باشد و سطح بیشتری از پای بچه‌ها را پوشش دهد، گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شوند.

 

کفش چسبی به دلیل آنکه کودک می‌تواند به راحتی کفش خود را بپوشد و باز و بسته کردن آن برایش راحت است، بهتر از نوع بَندی است. ناگفته نماند که کودک باید به مرور زمان نحوه بستن کفش بَندی را نیز یاد بگیرد.

 

کتانی برای کودکان به دلیل راحتی، نرمی و سبکی بهترین انتخاب است. مهم است در زمان خرید به کیفیت و برند کفش ورزشی توجه کنید.

 

کفش‌های چسبی یا بندی؟

 

تا پیش از ۴ سالگی کفش‌های چسبی به کفش‌های بندی ارجحیت دارند، چرا که پوشیدن و درآوردنش آسان‌تر است و از طرفی ممکن است محکم بستن بند‌ها یا شل بستن‌شان پای کودک را اذیت کند، اما بعد از ۴ سالگی که کودک باز و بسته کردن چسب‌ها را یاد می‌گیرد و ممکن است هر جایی کفش‌هایش را دربیاورد، بهتر است از کفش‌های بندی استفاده کنید، این کفش‌ها پای کودکان را ثابت نگه می‌دارد و از لغزش آن‌ها جلوگیری می‌کند.

 

صندل

 

 

  پوشیدن صندل برای فصول گرم سال به دلیل تنفس بهتر و عدم عرق کردن پاهای کودک ضروری است.

 

بوت

 

 

 

 

 استفاده از بوت برای فصول سرد سال و جهت محافظت از پاهای کودک در برابر سرما و نفوذ آب ضروری است.

 

کفش‌های ساق‌دار

 

 

 

 

کودکانی که دارای مشکلات لیگامانی پا هستند، بهتر است هنگام ورزش از کفش‌های ساق‌دار استفاده کنند.

 

جنس کفش

 

 کفش ها را از مواد قابل تنفس مثل چرم و پارچه انتخاب کنید، زیرا علاوه بر مقاومت و دوام، پا را خشک نگه می دارد.

بهترین، انعطاف‌پذیرترین و راحت‌ترین کفش برای خردسالان، کفش‌هایی با جنس چرم است. البته کفش‌هایی از جنس پلاستیک نرم هم برای بچه‌ها مناسب است اما کفش‌های ورنی یا آنهایی که جنس بسیار خشکی دارند، گزینه مناسبی برای خردسالان محسوب نمی‌شوند.

 

پاشنه کفش

 

کفش کودکان زیر۳ سال نباید پاشنه داشته باشد و برای کودکان بالای سه سال نیز بهتر است از کفش‌هایی که دارای پاشنه ۲.۵ سانتی‌متری هستند، استفاده شود.

پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند به هیچ عنوان برای دختران دانش‌آموز توصیه نمی‌شود زیرا به کرات مشاهده شده پوشیدن مداوم کفش‌های پاشنه بلند باعث بروز دردهای مزمن در قسمت پنجه به دلیل انتقال وزن به این قسمت شده است.

 

لحاظ کردن سلیقه کودک در انتخاب کفش

 

 

 

 

وقتی که چند گزینه مناسب پیدا کردید، انتخاب رنگ و طرح کفش را بر عهده کودک بگذارید.

 

قسمت داخلی کفش

 

اگر برای کودکان کفش‌هایی با جنس چرم، پلاستیک یا ورنی می‌خرید، حتما حواستان باشد قسمت‌های داخلی کفش با لایه‌ای از پارچه نخی یا پنبه‌ای پوشیده شده باشد. این لایه‌های نخی یا پنبه‌ای، باعث جذب رطوبت پای کودکان می‌شوند و پای آنها را خشک نگه می‌دارند. با خشک ماندن پای بچه‌ها در داخل کفش، امکان رشد باکتری‌ها و قارچ‌های پوستی هم به حداقل ممکن می‌رسد.

 

دوام کفش

 

معمولا جنب‌وجوش کودکان نوپا از بزرگ‌ترها و حتی از بچه‌های بزرگ‌تر از خودشان هم بیشتر است. برای اینکه دوام کفش آنها را بالا ببرید و مجبور نباشید ماهی یک کفش برای آنها بخرید، بهتر است کفش‌های دور دست‌دوز را برایشان خریداری کنید.

 این کفش‌ها نسبت به کفش‌هایی که با چسب مخصوص تولید شده‌اند، دوام بیشتری دارند و شیک‌تر هم هستند.

 

کفش مهمانی

 

خردسالان باید ۲ مدل کفش داشته باشند، کفش مهمانی و کفش راحتی. کفش مهمانی می‌تواند از هر جنس، رنگ و مدلی انتخاب شود، زیرا پای کودکان برای مدت طولانی در کفش مهمانی نمی‌ماند یا آنها با این کفش برای مدت طولانی راه نمی‌روند. اما کفش راحتی که قرار است بچه‌ها ساعت بیشتری را با آن راه بروند، باید شرایطی که در بالاکه عنوان کردیم را داشته باشد.

 

پوشیدن کفش مجلسی برای کودکان باید تنها محدود به مراسم رسمی، مجالس و مهمانی باشد، زیرا به اندازه کفش‌های ورزشی راحت نیستند. با این حال، همیشه در زمان خرید به جنس و کیفیت کفش توجه کنید.

 

کفش نو یا استفاده شده ؟

 

 اگرچه وسوسه انگیز به نظر می‌رسد که کفش استفاده شده فرزند بزرگ‌تر یا بچه‌های دیگر افراد فامیل را برای کودک خود بگیرید، اما این تنها موردی است که نیاز به صرفه‌جویی ندارد.

 چون کفش کودکان بعد از مدتی به فرم پا‌های آنها درمی‌آید، پس کفشی که پیشتر استفاده شده مناسب پاهای کودک شما نیست.

 

———————————————-

  • آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

  • محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

  • درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود.

  • آدرس ایمیل :  Drforoohar@yahoo.com 

  • والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل و یا بخش “پرسش و پاسخ”  که در صفحه اصلی این سایت قرار دارد ، با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .