گرفتن پستانک از کودک

 

 

 

 

 

پستانک باید قبل از ۱۲ ماهگی ترک داده شود ؛ استفاده از پستانک بعد از ۱۲ ماهگی باعث ایجاد تداخل در مهارت های زبان و گفتار میشود .

قبل از ۲ سالگی کودک شما خسارت زیادی به دندان ها و حالت فک خود وارد نکرده است ، هر گونه مشکل به وجود آمده قبل از ۲ سالگی احتمال درمان شدن به خودی خود را در طی ۶ ماه دوران نقاهت بعد از کنار گذاشتن پستانک را دارد اما بعد از دوسالگی احتمال به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل کج شدن دندان ها وجود دارد . در بسیاری از کودکان پستانک تا قبل از ۴ سالگی استفاده میشود وقتی که دندان های بلوغ در حال شکل گیری هستند ، این امر را میتوان مشکلات دهان و دندان در طولانی مدت نامید.

 

 

بهترین روش برای گرفتن پستانک از کودک

 

تمام افراد دور و بر خود را وارد عمل کنید:

برنامه و نقشه ی خود را به تمامی افرادی که در پرستاری کودک به شما کمک میکنند در میان بگذارید . شما مطالب و تجاربی را که مربوط به استفاده از پستانک میشود را برای ثابت قدم بودن در منزل, در مراقبت های روزانه و در منزل مادربزرگ نیاز دارید و یا ممکن است فرزندانتان را گیج کنید پس اگر میخواهید استفاده از پستانک فقط به تایم استراحت و خواب موکول شود باید از مشارکت تمامی بزرگسالان در عملی کردن این امر اطمینان حاصل کنید.

 

پیشنهاد جایگزین:

زمانی که ابتدا شما پستونک را از کودک خود جدا کنید ، احتیاج به یک جایگزین برای تسکین دادن کودک دارید .

جغجغه ، یک اسباب بازی آویزان و جنبده ، یک شعر ملایم ، و یا ماساژ ملایم ،راه هایی هستند که میتوانند شما را در به دست آوردن آسودگی و راحتی دوباره کودک خود یاری کنند و به کودک کمک میکند تا بدون کمک گرفتن از پستانک آرامش خود را به دست بیاورند .برای کودکان بزرگ تر , پتو هایی با حاشیه های نرم اطلسی یا یک حیوان تپل و نرم میتواند آرامش را به کودک شما برگرداند

 

کنار گذاشتن پستانک به مرور زمان :

اگر کنار گذاشتن ساده برای شما جالب به نظر نمیرسد ، سعی بر دور کردن آهسته و کم کم پستانک از کودک خود کنید .سعی کنید آن را فقط در تایم استراحت و خواب کودک به او بدهید بعد از دو هفته از دادن پستانک موقع استراحت هم خودداری کنید و به جای آن, اسباب بازی دیگری به او بدهید و او را تکان دهید و یا نوازش کنید و در حالت آسایش و راحتی قرار دهید . در ابتدا کودک شما عادت به استراحت بدون پستانک را کرده است و حالا وقت آن رسیده است که روی تایم خواب او تمرکز کنیم ؛ در ابتدا باید هنگامی که کودک به خواب رفت پستانک را از دهان او جدا کنید و او را بدون پستانک در تختش قرار دهید .

 

تشویق کودک :

شما باید برای کودک خود توضیح دهید که او دیگر دختر بزرگی شده است و یک کودک دیگر بیرون از خونه در حال گریه است و به پستونک او احتیاج دارد .کودک خود را تشویق به تزئین جعبه ای برای آن کودک خیالی کنید و تمام تجهیزات پستانک و خود آن را داخل آن جعبه بگذارید ، اگر شما دوستی که صاحب فرزند کوچکتری است دارید با او نقشه ی خود را هماهنگ کنید تا آن جعبه را برای کودک خود بگیرد و یا به دکتر دندانپزشک کودکان بدهید که آن رابه کودکان مراجعه کننده بدهد و حتما برای کودک خود یک هدیه ی خوب به مناسبت بزرگ شدن او و این بخشندگی زیبا در نظر بگیرید .

 

با آبلیمو و سرکه عادت خوردن پستانک در کودک را ترک دهید:

یکی از راه های کنار گذاشتن پستانک ، قرار دادن پستانک در آبلیمو و یا سرکه است . مزه ی تند و ترش آن باعث میشود کودک آنرا از دهان خارج کرده و گول بخورد. یکی دیگر از راه ها این است ک برخی والدین سر پستانک را بریده و مانع میک زدن عمیق کودک و لذت بردن از آن میشوند ؛لطفا از محکم بودن و بی خطر بودن اجزاء پستانک بعد از بریدن آن آگاه باشید .

 

از پستانک به عنوان اولین راه حل استفاده نکنید

اینکه در مواجهه با هر نارضایتی کودک، به او پستانک بدهید کار آسانی است. اما بهتر است راه دیگری را برگزینید. دلایل بسیاری وجود دارد که موجب گریه کودک می‌شود. به دنبال دلیل باشید. پوشک کودک را بررسی کنید، ببینید آیا گرسنه است. کودک را در آغوش بگیرید، برایش آواز بخوانید، قصه بگویید، در آغوشتان تکان دهید، یا از حواس پرتی با اسباب بازی یا فعالیت‌های سرگرم کننده استفاده کنید. سعی کنید کودک خود را مشغول و در حال حرکت نگه دارید، تا فرصت فکر کردن به ناراحتی اش را نداشته باشد.

 

فرشته ی پستونک ها رو به کودکان معرفی کنید :

یک راه جالب برای خلاص شدن از دست پستانکهای مزاحم :صحنه ی نمایش فرشته ی پستونک ها را ترسیم کنید .به کودک خود بگویید فرشته ی پستونک ها موقعی که استفاده شما از پستونک تموم شد خواهد آمد و آنرا خواهد برد. او را در جمع کردن تمام پستونک ها در یک جعبه و قرار دادن آن کنار درب خانه کمک کنید ویا در یک جعبه ی فلزی و آنرا از درخت واقع در کنار منزل خود آویزان کنید این تشریفات را به همان بزرگی که احساس میکنید کودک شما برای کنار گذاشتن پستانک راضی میشود انجام دهید در نهایت فرشته ی پستونک ها هنگام بردن پستونک از جعبه ، هدایایی را برای کودک به جای میگذارد.

 

از موقعیت های مناسب استفاده کنید

اگر فکر می‌کنید کودکتان با قرار گرفتن در موقعیت یا مناسبتی خاص راحت تر می‌تواند پستانکش را کنار بگذارد سعی کنید در صورت پیش آمدن چنین فرصتی از آن استفاده کنید و با این شیوه به کودک نوپایتان کمک کنید که با کنار گذاشتن پستانکش وارد “دنیای بزرگتر ها” شود.

 

تصمیم خود را “به تدریج” عملی کنید

شیوه های مورد نظر برای ترک عادت پستانک را بطور ناگهانی عملی نکنید. مثلاً امروز تصمیم نگیرید که فردا به یکباره پستانک کودکتان را دور بیندازید. بهتر است این کار را به تدریج و به مرور زمان انجام دهید. این خود کودک است که باید تصمیم بگیرد دیگر از پستانک استفاده نکند. می‌توانید در مواقع خروج از منزل  این کار را با جا گذاشتن پستانک در خانه شروع کرده و فقط در هنگام خواب پستانکش را به او بدهید.

 

سوراخ ‌های ریزی بر روی پستانک ایجاد کنید

بعضی از والدین با استفاده از یک قیچی و ایجاد سوراخ های ریز یک میلی متری بر روی پستانک در عرض چند هفته به نتایج خوبی رسیده‌اند. با این کار کودک دیگر از مکیدن پستانک لذت نبرده و پس از مدتی آن را کنار خواهد گذاشت. در صورت انتخاب این راه حل مواظب باشید که برش‌ها تمیز بوده و احتمال کنده شدن تکه ای از آن و بلعیدنش توسط کودک وجود نداشته باشد.

 

 پستانکی که آب می‌رود!

می‌توانید آرام آرام هر چند روز یک بار مقدار ناچیزی از سر پستانک را ببرید. برش‌های شما نباید بزرگ باشد تا کودک متوجه آنها نشود. کم‌کم کودک متوجه می‌شود که دیگر از مکیدن پستانک لذت نمی‌برد. خواهید دید که در عرض یک ماه به راحتی از شر پستانک خلاص می‌شوید.

 

پستانک های اضافه را دور بریزید

وجود پستانک های متعدد در خانه باعث می‌شود که به محض دیدن ناراحتی یا بی قراری کودک در تصمیم خود سست شده و پستانکش را به او بدهید. پس فقط یکی از پستانک ها را در خانه نگه دارید و آن را هم همه جا همراه خود نبرید.

 

برایش کتاب بخوانید

هم ذات پنداری برای رسیدن به این هدف واقعاً معجزه می‌کند! برایش کتابی بخوانید که در آن قهرمان داستان هم مثل خود او مجبور است برای همیشه با پستانک عزیزش خداحافظی کند!

 

به عقب بر نگردید

فراموش نکنید که نباید به عقب بازگردید وگرنه باید همه کارها را از نو شروع کنید. محکم و مصمم باشید. این کار باید به تدریج عملی شود و ناراحتی و بی قراری کودکتان در این مدت کاملاً طبیعی است. بنابراین او را آرام کرده و به او دلگرمی بدهید، ولی به هیچ وجه برای اینکار دوباره از پستانک استفاده نکنید. چون این کار فقط باعث عقب افتادن نتیجه می‌شود و هر بار مجبور می‌شوید دوباره از نو شروع کنید.

 

پیشنهادهای آزموده شده توسط پدر و مادرها در این زمینه

ما به دخترمان گفتیم که او باید پستانک را به نوزادی که به زودی به دنیا خواهد آمد بدهد. دفعه بعد که پیش دکتر رفتیم، همه‌ی پستانک‌های او را با خودمان بردیم و به دکتر دادیم تا به نوزادان تازه متولد شده بدهد. این روش همانند یک جادو موثر واقع شد. یک یا دو شب او پستانک خواست و پس از آن هرگز نپرسید.

 

پسرم سه ساله می‌شد و من می‌دانستم که وقت آن رسیده تا پستانک را از او بگیرم. نزدیک عید بود، ما برایش توضیح دادیم که او هم اکنون پسر بزرگی است و می‌تواند پستانک را با یک اسباب بازی بزرگ معاوضه کند. بعد از آن، دو یا سه بار پستانک خواست اما گریه نکرد و ما به او یادآوری کردیم که آن را معاوضه کرده است.

 

دختر من در عید یا تعطیلات مهم وسایل کودکی خود را می‌بخشید. مثلا در یک عید شیشه شیرش را بخشید و در عیدی دیگر پستانکش را. این روش برای من خیلی جواب داده است. هر بار که بهانه می‌گرفت به او یادآوری می‌کردیم که آن را هدیه داده است.

 

ما در سومین تولد پسرم به او گفتیم که دیگر نباید پستانک بخورد چون پسر بزرگی شده است. او مهمانی خوب و سرگرم کننده‌ای داشت، به طوری که پس از مهمانی خیلی سریع خوابید. بعد از آن یک یا دو بار پستانک خواست، اما ما فقط به او گفتیم که پسران بزرگ نیازی به پستانک ندارند و او با این حرف ما موافق بود.

 

پسر من در ۱۸ ماهگی به طور کامل به پستانک وابسته شده بود. من نمی‌خواستم که پسرم بیشتر از آن به پستانک عادت کند. تصمیم گرفتم آن را ناپدید کنم. من همه‌ی آن‌ها را جمع کردم و در یک کمد پنهان کردم. او تنها چند بار از من درخواست پستانک کرد و تنها فقط یک بار در هفته اول که ۴ صبح به علت کثیف کردن پوشک از خواب بیدار شده بود به او دوباره پستانک دادم.

 

من فکر می‌کنم بهترین راه این است قبل از گرفتن پستانک از کودک با او صحبت کنید و او را برای این موضوع آماده کنید. سعی کنید یک زمان به یاد ماندنی مانند تعطیلات یا تولد را برای این کار در نظر بگیرید و با دلیل توضیح بدهید که چرا می‌خواهید پستانک را از او بگیرید. با کودک در مورد یک برنامه برای ترک عادت پستانک خوردن به تفاهم برسید و همان را ادامه دهید. اگر سن بالاتری دارد، گرفتن پستانک از کودک را به جای اینکه با زور انجام بدهید، با تکنیک صحبت کردند به نتیجه برسانید.

 

از پستانک گرفتن فرزندم آنقدر که فکر می‌کردم سخت نبود. من در ابتدا فقط در هنگام خواب شب و نیمروز به او پستانک می‌دادم. بعد از یک سال تصمیم گرفتم که دیگر پستانک نخرم.چون تصور می‌کردم که بهترین راه است چون اغلب پستانک‌ها گم می‌شوند. مدت کوتاهی پس از تولد یک سالگی فرزندم، فقط یک پستانک در خانه وجود داشت. یک روز یا چند روز بعد از تولد، همان یک عدد پستانک هم گم شد و من دیگر پستانک نخریدم. پسرم شب اول بسیار بی‌قراری کرد اما شب سوم به راحتی خوابید.

 

من توانسته بودم زمان پستانک خوردن پسرم را به زمان خواب یا شرایط خاص( مثل هواپیما) محدود کنم. صبح‌ها پسرم پستانکش را به من می‌داد تا به او شیر بدهم و در طول روز دیگر سراغش را نمی‌گرفت. ما حتی آن را با خودمان به خارج از خانه هم نمی‌بردیم.

 

وقتی که پسرم حدودا هفت ماهش بود، شب‌ها از خواب بیدار می‌شد و بخاطر پستانک گریه می‌کرد. ما به تدریج زمان پستانک خوردن او در طول روز را کم و با فعالیت‌های دیگر مشغولش ‌کردیم تا بی‌مقدمه به او پستانک ندهیم. ما سعی کردیم بدون پستانک او را بخوابانیم اما چندین بار از رختخواب بلند می‌شد تا پستانکش را پیدا کند. یکی از دوستان به من گفت فرزندش وقتی از خواب بیدار می‌شود دنبال پستانکش نیست چون وقتی که به رختخواب می‌رود پستانک ندارد. این روش برای من کاربردی بود و پسرم در هشت و نیم ماهگی پستانک را کنار گذاشت.

 

به تدریج شروع کنید. در ابتدا هنگام خواب‌های نیمروز به او پستانک ندهید. هنگامی که فرزندتان آماده شد ساعت‌های پستانک خوردن او در هنگام خواب شب را محدود کنید. کمی صبر داشته باشید اما ارزشش را دارد. هنگامی که کودک خواب است پستانک را از دهان او دربیاورید. ممکن است متوجه نشود یا حتی ممکن است از خواب بیدار شود.

 

——————————

 

– آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود. 

 

– سایت و نرم افزار ZOOP  جهت پرسش و پاسخ :

← آدرس سایت: 

  https://getzoop.com/drfaryarforouhar

← دانلود نرم افزار ZOOP :

   Zoop

 

توجه فرمایید :

♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.

♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.

♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.

 

– آدرس ایمیل: 

 Drforoohar@yahoo.com 

والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .