بدخلاقی کودکان

 

 

بداخلاقی کودکان نشانه ای از اعلام استقلال به اطرافیان است.

معمولا کودک از حدود دوسالگی شروع به اعلام استقلال میکند. آنها شروع میکنند به انجام کارهایی که احساس استقلال و کنترل رو به کارها و حدود زندگیشان را نشان دهند. طولی نمیکشد تا اونها به والدین و اطرافیانشان نشدن دهند که “میتوانند” به تنهایی کارهایی مثل غذا خوردن، مسواک زدن، خوابیدن و لباس پوشیدن را انجام دهند.

 آنها در عین حال تشخیص میدهند که میتوانند کاری را انجام دهند که ناراحتی  شمارا بدنبال دارد و این کارها رو با کنترل انجام میدهند.

 

نکاتی مهم درمورد بداخلاقی کودکان

 

 

۱- کودکان از رفتار والدین خود کپی برداری میکنند

 

بچه ها خیلی راحت از رفتار بزرگترها کپی برداری میکنند.

 اگه پدر یا مادر رفتاری پرخاشگرانه داشته باشه کودک هم سعی میکند آن را کپی برداری کند.

 بچه ها درحالت عادی چیزی هستند که در خانه میبینند و تجربه می کنند. اگر پدر و مادر فریاد می زنند و عصبانی میشوند ، آنها هم همین عمل را تکرار میکنند. اگر والدین از کلمه ی “چی” بجای “چی فرمودید” استفاده کردند بچه ها هم در مکالمات همین کلمات رو تکرار میکنند.

اگر کودک شما عصبانی و خشمناک شد، شما در برابر او عصبانی نشوید.

اگر مدام جلوی فرزندتان از دیگران عیب جویی کنید، ایراد یا بهانه بگیرید؛ انتظار نداشته باشید که فرزندتان این کارها را نکند.

 

۲- پدران و مادران کمال طلب و سرزنش گر

بسیاری از والدین آرزو دارند فرزندانی کامل و از همه حیث عالی تربیت کنند .

لذا تصور می کنند برای این کار باید فرزندشان را مرتباً به زیر تیغ انتقاد و اخطار ببرند تا او را از اشتباهات رفتاری خود آگاه کرده و خوب بار بیاورند. غافل از اینکه بکن نکن های مستمر پدر و مادر و امر و نهی های غیر ضروری و انتقادهای مداوم جز حقارت درونی نتیجه ای در بر نداشته و کودکی بدون عزت نفس و خجالتی را تربیت می کند که مدام خود را مستحق تحقیر دانسته و همین احساس حقارت او را عصبی و خشن می سازد. آموزش رفتارهای درست و حذف رفتارهای ناپسند فقط از طرق روش های مستقیم نباید انجام شود.

 

۳- آنچه می گویید واقعی و درست باشد

 مثلاْ اگر بچه کار خوبی انجام داد و به او قول هدیه دادید، باید سر موقع هدیه اش را به او تحویل دهید. این کار باعث می شود که فرزند روی حرف والدینش حساب باز کند و برای تقویت رفتارهای خود و جلب رضایت پدر و مادرش، تمام تلاش خود را به کار گیرد؛ اما اگر به او قول دهید و در عمل به قولتان، سستی به خرج دهید، کودک به حرفتان اعتماد نمی کند و کم کم نسبت به انجام کارهای مفید و خوب بی رغبت می گردد. در مقابل اگر بچه کار اشتباه و عمدی را انجام داد و او را تنبیه محرومیتی کردید. باید حتماْ تنبیه محرومیتی خود را عملی کنید.

اگر این کار را نکنید ، کودکتان این برداشت را می کند که انجام کارهای اشتباه، تنبیهی را برایش به همراه ندارد و تنبیه های ذکر شده توسط والدین ، هرگز عملی نخواهد شد.

 

۴- در انتخاب‌ فیلم و کارتون دقت‌ نمایید

 شرایطی‌ فراهم‌ آورید فیلمی‌ که مناسب‌ سن‌ وی‌ نیست را نبیند.

 

۵- نگرش والدین نسبت به زندگی

مادران و پدران با آرامش درونی و نگرش خوش بینانه ، نسبت به زندگی فرزندانی آرام تر دارند.

 والدین آرام و راضی که هدفمند زندگی می کنند ، عشق بیشتری نثار فرزندشان می کنند .

والدینی که با علاقه بیشتر کار و زندگی می کنند در مواجهه با مشکلات توان سازش و حل مسأله بیشتری دارند و همه اینها به صورت خودآگاه و ناخودآگاه فرزندان را آرام تر و صبورتر می سازد.

۶- علت تغییر رفتار کودکتان را پیدا کنید

سعی کنید بفهمید چه اتفاقی روی داده که موجب عصبانیت فرزندتان شده است. بدخلقی و عصبانیت، بی دلیل ایجاد نمی گردد. سعی کنید بفهمید که بر کودکتان چه گذشته است. مثلا اگر او دچار ناامیدی بزرگی شده، سعی کنید برای او آرامش ایجاد کنید.

اوقات تلخی در کودکان می‌تواند بر اثر برآورده نشدن یک نیاز کودک باشد. احساس بیماری، خستگی، گرسنگی و خواب در کودکان میتواند باعث بد اخلاقی او شود.

بیشترین بدخلقی کودکان در زمان هایی نزدیک به نهار یا خواب یا در اوایل بعداز ظهر اتفاق میفتد. این موضوع اتفاقی نیست. به کودک خود غذا و سبزیجات بدهید و تشنگی او را با آب برطرف کنید، او را در رختخواب بگذارید و یا به او اجازه بدهید تا کمی تلویزیون تماشا کند. به این فکر کنید که خود شما هم هنگامی که گرسنه یا خسته باشید کمی بدخلق می‌شوید.

 

۷- کنترل برخی چیزهای کوچک را در اختیار کودکتان قرار دهید

 این موضوع می تواند استقلال او را تامین کند و او را از کج خلقی نجات دهد.

 انتخاب های کوچکی مثل «آب سیب می خواهی یا آب پرتقال؟» یا «قبل از حمام مسواک می زنی یا پس از آن؟» را به او پیشنهاد دهید. از سوال کردنی که منجر به پاسخ، منفی می شود اجتناب کنید، مثل «می خواهی الان مسواک بزنی؟» در این صورت به احتمال قوی، پاسخ منفی است.

 

۸- محدودیت های فرزندتان را بشناسید

اگر می دانید که کودکتان در حال تلاش برای انجام کاری است، اصلا وقت خوبی برای خرید رفتن یا سعی در جلب توجه او به موضوع دیگری نیست.

 

۹- اشیای ممنوعه را دور از چشم و دسترس او قرار دهید

تا باعث درگیری نشود. واضح است که این کار همیشه ممکن نیست خصوصا در بیرون از منزل که قابل کنترل نیست.

 

۱۰- قوانین درستی برای رفتارش وضع کنید و آنها را درست و قاطع

 اجرا کنید

اگر شما خطوط راهنمایی رفتارهای او را مشخص نکرده و کار زشت را از کار درست برایش متمایز نکنید، او نخواهد توانست درست رفتار کند و بی ادب و ناسپاس بار خواهد آمد. یادتان باشد کودک شما به خودی خود خوب را از بد تشخیص نمی دهد و این وظیفه شماست که این رفتارها را برای او مشخص کنید.

بعضی از پدر و مادرها برای رفتار فرزندان شان قانون وضع نمی کنند و حد و مرزی برای او نمی شناسندو عده ای دیگر این قوانین را وضع می کنند؛ اما اجرایشان نمی کنند .

مثلا در مخالفت های خود با کودک ، دقت داشته باشید که پای « نه گفتن » خود بایستید تا کودک تصمیمات را جدی بگیرد.

اگر کودک شما بفهمد که قوانین وضع شده آنقدرها هم جدی نیست و می تواند از آنها تخطی کند، دیگر به راحتی نمی توانید او را به رعایت قوانین مجبور کنید.

 یا مثلا  اگر یک روز به او اجازه دهید که مسواک نزده بخوابد و شب دیگر او را مجبور به مسواک زدن کنید، او درخواهد یافت که قانون مسواک پیش از خواب آنقدرها هم جدی نیست.

 

۱۱- جدیت و قاطعیت شما ، آرامش و امنیت را برای کودک به ارمغان می آورد.

 البته منظور از قاطعیت به موقع، خشونت و دیکتاتوری در برابر فرزند نیست (در تربیت او کم نه بگوئید اما محکم).

 

۱۲- به دلایل نادرست به او هدیه ندهید

بسیار مهم است که برای علتی صحیح به فرزندتان هدیه دهید.

 برای مثال، اگر برای فرزندتان به این علت که از دوچرخه قبلی اش خسته شده دوچرخه بدهید، کار اشتباهی انجام داده اید. بدتر از این گونه هدیه خریدن، وقتی است که به خاطر رهایی از احساس گناه برایش هدیه می خرید.

برای مثال، اگر او به شما گفت: «تو بدترین مادر روی زمین هستی …» زمانی مناسب برای خرید کادو نیست.

 اگر اجازه دهید بازیچه خواست و حرف کودکتان شوید، به او محبتی نکرده اید. او به خواسته اش می رسد؛ ولی، می فهمد که چون با حرفش شما را با این کار تهییج کرده، به خواسته اش رسیده است.

 

۱۳- تنبیه بدنی فایده ای ندارد

 تنبیه فیزیکی به کودک یاد می دهد که استفاده از زور و تنبیه بدنی خوب است. به جای آن، سعی کنید کنترل خود را به او یاد دهید.

 

۱۴- آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید

اجازه ندهید بداخلاقی کودکتان بر مهارتهای فرزند پروری شما غلبه یابد و شما هم بداخلاق شوید. به هنگام بروز بدخلقی در کودکتان سعی کنید با کشیدن نفس های عمیق آرامش خود را حفظ کنید و هر آنچه باعث عصبانیت، نفرت و خشونت شما می گردد را به فراموشی بسپارید.

اگر کودک شما عصبانی و خشمناک شد، شما در برابر او عصبانی نشوید.

 

۱۵- پاسخ درست به سوالات کودکتان

 وقتی کودکتان سوالی را ار شما میپرسد ، به پاسختان به دقت فکر کنید. فکر کنید که پاسختان عصبانی کننده است یا خیر.

 

۱۶-  مراقب باشید که به فرزندتان بیش از حد بی توجهی نکنید

مطمئن شوید که کودکتان به خاطر عدم توجه شما دچار عصبانیت نشده است. برای یک کودک، توجه منفی مثل پاسخ والدین به یک کج خلقی، بهتر از توجه نکردن است. این عادت را در فرزندتان ایجاد کنید که در مقابل رفتارهای مثبتش به او توجه نشان دهید.

 

۱۷- از روش “توجه برگردانی” استفاده کنید

حواس کودک خود را پرت کنید.

 موقعی که کودکتان عصبانی است، حواس او را با پیشنهاد یک چیز جدید پرت کنید یا محیط او را عوض کنید. او را بیرون ببرید یا به یک اتاق دیگر منتقل کنید.

کودک خود را به کار دیگری که به آن علاقه دارد سرگرم کنید ، تا اوقات تلخی چند لحظه پیش را فراموش کند.

 در کیف خود همیشه انواع وسایل حواس پرتی شامل اسباب بازی، کتاب یا خوراکی را قرار دهید تا در هنگام اوقات تلخی و بهانه‌گیری بتوانید حواس او را پرت کنید.

 هنگامی که کودکتان بدخلقی می‌کند، در هر لحظه موضوع جدیدی برای بهانه گیری پیدا می‌کند و حالش بدتر می‌شود، مگر اینکه بتوان توجه او را به موضوع دیگری جلب کرد. پرت کردن حواس کودک اگر در زمان مناسبی اتفاق بیفتد، می‌تواند قبل از شروع اوقات تلخی و بهانه گیری آن را دفع کند.

اگر هنگام وارد شدن به سوپر مارکت کودک شما دوست دارد تا انتهای سوپر مارکت برود و دنبال خوراکی مورد علاقه اش بگردد و بهانه بگیرد که چرا آن را برایش نمیخرید، سعی کنید حواس او را پرت و از او بخواهید که در انتخاب نوع و طعم بستنی کمکتان کند یا توجه او را به بخش دیگری از خوراکی ها جلب کنید.

ظرفیت توجه کودکان محدود است. به این معنی که خیلی راحت ذهن آنها از روی موضوعات منحرف می‌شود. سعی کنید خیلی سریع توجه آن ها به موضوعات دیگر جلب کنید و جلوب بدخلقی آن‌ها را بگیرید.

 

۱۸- در مورد بعضی مسائل برخورد جدی داشته باشید

اگر کودک در حال تکرار رفتاری است که احتمال صدمه به خود را دارد و شما قبلا از او خواسته اید که این کار را نکند، با جدیت با او برخورد کنید تا بفهمد در مورد مسائل مربوط به سلامتی او کاملا جدی و انعطاف ناپذیر هستید.

 

۱۹- محیط را ترک کنید و با کودکتان به یک مکان خوب و مناسب بروید

کودک خود را از محیطی که او  را خسته و عصبانی کرده است دور کنید. این یک استراتژی خوب برای زمانی است که در بیرون از خانه هستید. هنگامی که کودک شما برای خریدن یک اسباب بازی یا شکلات اصرار می‌کند و بهانه می‌گیرد، دست او را بگیرید و او را به قسمت دیگری از فروشگاه یا بیرون از فروشگاه ببرید و او را آرام کنید. تغییر مکان می تواند در تغییر رفتار او بسیار تأثیرگذار باشد.

این مکان خوب می تواند دورتر از جایی که با دیگران دعوا کرده است، جایی که ترسیده است و یا جایی که سبب تحریک بیش از حد او می گردد، باشد.

 

۲۰- به آرامی با او صحبت کنید

به هنگام اوقات تلخی کودک باید خونسردی خود را حفظ کنید، در غیر این صورت وارد یک جنگ قدرت می‌شوید و همه چیز بدتر می‌شود. به علاوه بخشی از دلیلی که کودکان اوقات تلخی می‌کنند برای جلب توجه است. برای آن‌ها مهم نیست که این توجهی که می‌گیرند مثبت است یا منفی. تنها چیزی که برای آن‌ها اهمیت دارد تمام توجه شماست.

به آرامی صحبت کردن با کودک به او نشان می‌دهد که شما به او اجازه نمی‌دهید که او با رفتارش شما را تحت تأثیر قرار دهد. هم چنین این کار به حفظ آرامش شما نیز کمک می‌‌کند.

با کودکتان صحبت کنید و سعی کنید علت بدخلقی اش را بفهمید. دانستن اینکه چه چیزی باعث بدخلقی او شده است در واقع کلید این معما است که چگونه به او کمک کنید که هم احساس بهتری پیدا کند و هم رفتاری بهتر داشته باشد. به علاوه اگر کودکتان دلیل ناراحتی خود را بتواند به شما بازگو کند احتمالا بیشتر از این بداخلاقی نخواهد کرد. این موضوع به ویژه در خصوص کودکانی صادق است که از بداخلاقی به عنوان نوعی روش ارتباطی با والدین خود استفاده می کنند تا آنها را متوجه آنچه اشتباه است بنمایند.

 

۲۱- در مواجه با عامل بداخلاقی کودک خود مراحل و روند مناسب را طی کنید

به عنوان مثال کودکتان را به رختخواب ببرید، یا محل جشن و مهمانی را ترک کنید، به کودکتان در رفع درگیری و نزاع با دیگران کمک کنید و او را از عشق و علاقه خود نسبت به او مطلع کنید تا به این طریق کودکتان به تدریج به آرامش و احساس خوشایندی برسد.

 

۲۲- رفع خستگی کنید

به محض آنکه کودک بداخلاقتان به شرایط طبیعی بازگشت و به احساس خوشایندی رسید سعی کنید کم حوصلگی، عصبانیت و بدخلقی احتمالی خود را نیز تخلیه کنید. برای این کار می توانید سراغ سرگرمی ها یا فعالیتهای مورد علاقه تان بروید تا شما نیز به آرامش برسید.

در غیر این صورت در مواجه با موارد ناچیز بدخلقی کودکتان، زود از کوره در خواهید رفت و همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد شرایط رفتاری کودکتان بدتر خواهد شد.

 

۲۳- او را نادیده بگیرید

هنگامی که کودک شما اوقات تلخی می‌کند، کنترل خود را از دست داده است و بیش از حد دچار غلیان احساسات شده است. قسمتی از مغز او که مختص تصمیم‌گیری و قضاوت است برجسته می‌شود. به دلیل اینکه بخش استدلال مغز او فعال نیست، در این مرحله استدلال موثر نخواهد بود. این شرایط مانند موقعیتی است که کسی در حال غرق شدن می‌باشد و شما در آن لحظه نمی‌توانید به او شنا کردن را بیاموزید. در این شرایط، برای بهتر کردن اوضاع کاری از دست شما ساخته نیست. در حقیقت هر تلاشی در این زمینه فقط شرایط را بدتر می‌کند. بعد از اینکه آرام شد، شما می‌توانید با او صحبت کنید.

 

۲۴- به کودک خود کمی مهلت بدهید

گاهی اوقات بچه ها فقط می خواهند خشم و عصبانیت خود را تخلیه کنند، پس به آن‌ها اجازه این کار را بدهید (فقط اطمینان حاصل کنید که در حین بروز خشم به خودشان آسیبی نمیرسانند). این کار به کودکان کمک می‌کند بدون درگیر شدن با شما، یاد بگیرند که چطور خشم و عصبانیتشان را به روشی غیر مخرب بروز دهند، همچنین قادر خواهند بود احساساتشان را نشان دهند، خود را جمع و جور کرده و کنترل دوباره خود را به دست بگیرند.

 

۲۵- او را در آغوش بگیرید

ممکن است این آخرین کاری باشید که بخواهید کودک عصبانی و بهانه گیرتان را بغل کنید، ولی اینکار واقعاً به آرام تر شدن او کمک می‌کند.‌ او را گرم و محکم در آغوش بگیرید و در آن لحظه کلمه ای با او صحبت نکنید، زیرا با این کار وارد یک بحث بیهوده با او می‌شوید. در آغوش گرفتن به بچه ها حس امنیت می‌دهد و آن‌ها متوجه می‌شوند که برای شما مهم هستند و حتی اگر با نظر آن‌ها مخالف هستید به آن‌ها اهمیت می‌دهید. گاهی اوقات بچه ها فقط به دنبال مکانی برای ابراز احساسات خود هستند.

 

۲۶ – برای رفتار خوب او را تشویق کنید

بعضی از شرایط برای کودکان خسته کننده است، مثلاً انتظار طولانی برای آوردن غذا در رستوران. هنگامی که در راه رفتن به رستوران هستید از او بخواهید که در صورتی که در رستوران خوب غذا بخورد و مودبانه رفتار کند، هنگام برگشتن به خانه به او اجازه می‌دهید که برنامه مورد علاقه اش را تماشا کند. در هر زمان که احساس کردید رفتارش رو به تغییر است، موضوع را به او یادآوری کنید.

بسیاری از پدرها و مادرها از رفتارهای خوب و درست فرزندان شان تمجید نکرده و تنها رفتارهای زشت را نکوهش می کنند. ولی، اگر این رویه را در پیش گیرید، کودک تان در نخواهد یافت که کدام رفتارش مثبت و قابل ستایش بوده است و نمی تواند آن رفتارها را تقویت کند.

 

۲۷-  با لبخند عکس‌العمل نشان دهید

هنگامی که کودک شما در بیرون از خانه و جلوی افراد دیگری شروع به اوقات تلخی می‌کند، سعی کنید همیشه لبخندی روی لب‌های خود داشته باشید و عصبانیت خود را بروز ندهید، زیرا در این صورت او مطمئن می‌شود که توانسته است روی شما تأثیر بگذارد.

آرامش و لبخند شما او را نیز آرام می‌کند. حتی اگر هیچ کاری برای متوقف کردن بدخلقی های او انجام ندهید و فقط سعی کنید خونسرد باشید و لبخند بزنید و نشان دهید که همه جیز را تحت کنترل دارید، یک مادر یا پدر نمونه خواهید بود.

 

۲۸- در مقابل بدخلقی هایش تسلیم نشوید

اگر وقتی او بهانه می گیرد و برای چیزی جیغ و داد راه می اندازد، او را به خواسته اش برسانید؛ به بدترین وجه به رفتار بدش پاداش داده اید.

کودک به طور آگاهانه و با هوشیاری این را می فهمد و در بقیه اوقات هم از همین حربه استفاده خواهد کرد، چون می بیند شما در برابرش تسلیم می شوید

 

۲۹ – خویشتنداری را آموزش دهید

از کودک بخواهید در سکوت به اعمال و کارهای خود فکر کند البته نباید جنبه تنبیهی داشته باشد. از او بپرسید چه کاری می توانست انجام دهد که این اتفاق نیفتد؟ و برای جلوگیری از بروز مشکلات چه کاری باید انجام دهد؟ و از چه روشی استفاده کند که به خود و دیگری صدمه نزند؟

 

۳۰- جبران خسارت

زمانیکه کودک خسارتی را بوجود می آورد با جبران آن یاد می گیرد اشتباهات خود را بپذیرید و در مقابل آنها مسئول باشد. بعنوان مثال اگر لیوان را شکست، خود آنرا جمع و کف زمین را تمیز کند.

 

۳۱– محدودیت

اگر از امتیاز خود سوء استفاده کرده باشد. امتیازی را از کم یا محدود کنید.  هدف از چنین روشهایی، کاهش رفتارهای نادرست کودک است نه  تنبیه آنها. هدف آشنا کردن کودک به عواقب و پیامدهای رفتارهای خود است تا از بروز مجدد آنها جلوگیری شود.

 

۳۲– اگر کودک هر چیزی که می بیند، می خواهد

برای اینکه کودکتان این رفتار را از خود بروز ندهد لازم است در خانه با او صحبت کنید و به او بگویید امروز برای خرید مثلا کفش و… به فروشگاه می رویم . اگر هنگام خرید کودکتان نسبت به خرید اسباب بازی اصرار نمود ، بگویید :اسباب بازی خیلی قشنگ است اما همان طور که گفتم امروز آمده ایم که کفش بخریم نه اسباب بازی.

قبل از خرید فهرستی از خواسته های کودک محیا کنید و همراه خود ببرید. اگر فرزند شما خواسته ای از شما داشت ، فهرست را از کیف بیرون بیاورید و اسباب بازی مورد علاقه اش را انتهای آن اضافه کنید. و به او بگویید برای یکی از مناسبت ها این هدیه را برای او می خرید.

هیچ گاه نگویید پول کافی برای خرید وسایلی که تو می خواهی ندارم بلکه بگویید با پولی که باید برای خرید این وسیله بپردازیم می شود وسایل زیبای دیگری خرید.

 

۳۳– زمانی که کودک زیاد بحث می کند 

برخی از بچه ها از بحث کردن درمورد موضوع خاصی لذت می برند. اگر کودکتان عادت به بحث کردن داشت نظرات او را بشنوید و سپس ساکت بمانید و از او دور شوید و حرف آخر را خودتان بزنید . برای اینکه کودکانتان این عادت را ترک کنند :

به آنها بگویید نمی تواند در مورد همه موضوعات بحث کند و شما تصمیم گیرنده هستید.

هنگامی که دیگری مشغول صحبت است، او باید ساکت بماند و گوش دهد , صدایش را بالا نبرد .

 

برای اینکه کودکتان را از بحث کردن دور کنید ، به جای دستور دادن ، او را بر سر دوراهی قرار دهید تا جایی که مجبور به انتخاب شود. مثلا به جای اینکه بگویید :«همین حالا برو و تکالیفت را انجام بده» بگویید:«اول چه کاری دوست داری انجام بدهی، ظرف ها را بشویی یا تکالیفت را انجام دهی؟» اگر کودک با گستاخی به شما گفت:«هیچ کدام» خودتان را نبازید و پاسخ دهید:

 این جزء انتخاب های تو نیست. فقط می توانی یکی از آن دو مورد را انتخاب کنی.

همواره به جای فرزندتان تصمیم نگیرید زیرا اینگونه فرصت یادگیری بعضی از مهارت ها را از او می گیرید.

 

۳۴– هنگامی که در خانه بی ادب است

برخی از کودکان در خانه به دیگر بچه ها القاب نامناسبی نسبت می دهند و رفتار بدی دارند.

هنگامی که کودک این رفتار را از خود بروز می دهد به او نخندید زیرا خندیدن شما یا سایر افراد خانواده او را تشویق می کند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.

او را سرزنش نکنید و به جای اعمال خشونت و تنبیه علیه او ، به او آموزش دهید .

با او صحبت کنید تا به دلیل رفتار بدش عذر خواهی کند مثلا بگویید: پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.

بهترین توصیه زمانی که کودک تلاش می کند شما را عصبانی کند، این است که بی تفاوت باشید و توجهی به او نکنید سپس در یک فرصت مناسب درباره این موضوع با کودک تان حرف بزنید.

به او بگویید هنگامی که کار بدش را ترک کند و کار خوبی انجام دهد، شما خوشحال می شوید.

الگوی رفتاری خوبی باشید و هنگام صحبت کردن با اعضای خانواده با ادب باشید.

 

۳۵– اگر تکالیفش را انجام نمی دهد

برخی از کودکان نسبت به انجام تکالیف مدرسه خود بی توجه هستند و این کار اولویت پنجم یا ششم آنهاست .

با معلم کودکتان صحبت کنید و از او بخواهید تکالیف هر روز را برای شما بنویسد تا بدانید تکالیف روزانه کودکتان چقدر است .

هنگامی که فرزندتان تکالیفش را انجام می دهد کنار او بنشینید و اشکالاتش را برطرف کنید ، حضور شما ، فرزندتان را تشویق می کند تا تکالیفش را کامل کند.

اگر در طول هفته تکالیفش را انجام نداد از او بخواهید ، روز جمعه قبل از بازی و تفریح آنها را انجام دهد.

 

——————————————————————

 

– آدرس کانال  تلگرام :   Drforoohar@

محتویات کانال تلگرام  شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها  و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.

درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود. 

 

– سایت و نرم افزار ZOOP  جهت پرسش و پاسخ :

← آدرس سایت: 

  https://getzoop.com/drfaryarforouhar

← دانلود نرم افزار ZOOP :

   Zoop

 

توجه فرمایید :

♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.

♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.

♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.

 

– آدرس ایمیل: 

 Drforoohar@yahoo.com 

والدین گرامی میتوانند از طریق ایمیل با پزشک در ارتباط باشند و در فرصت مناسب پاسخ ایشان داده خواهد شد. طبیعتا پرسشهایی که  نیازمند اخذ شرح حال  یا معاینه حضوری توسط پزشک میباشند ، برای جلوگیری از تشخیص و درمان اشتباه ، قابل پاسخگویی نخواهند بود .