بیماری کرونا
کرونا، ویروس تازهایست که در منطقهای از چین شیوع پیدا کرده است.
ویروسهای عضو خانواده Coronaviruses، انواع مختلفی داشته و بیماریهای مختلفی را سبب میشوند. تا امروز شش نوع از آنها شناخته شده و ویروس کرونا جدید در ووهان چین، هفتمین مورد محسوب میشود.
هنوز مشخص نیست کودکی به این نوع از بیماری مبتلا شده باشد، اما آنچه تاکنون واضح است این است که “کرونا” تابحال کودکان را درگیر نکرده است.
علائم بیماری
علایم بر خلاف آنفلوانزا تدریجی ایجاد میشود و میتواند تا دو هفته مخفی بماند.
تب بالا
سرفه های خشک
تنگی نفس
درد عضله
احساس ناراحتی در قفسه سینه
بی اشتهایی
خستگی
از جمله اصلیترین علائم بیماری محسوب میشوند.
علایم خطر که درصورت بروز این علایم ، باید به پزشک مراجعه شود:
– تعداد تنفس بالا :
افراد بالغ : بالای ۲۴تا در یک دقیقه
کودک ۶ تا ۱۲سال : بالای ۲۲ تا در یک دقیقه
کودک ۳ تا ۶ سال : بالای ۲۵ تا در یک دقیقه
کودک۱ تا ۳ سال : بالای۳۰ تا در یک دقیقه
شیرخوار۶ ماه تا۱سال : بالای ۴۰ تا در یک دقیقه
شیرخوار۳ تا ۶ ماه : بالای ۴۵ تا در یک دقیقه
شیرخوار زیر۳ماه : بالای۶۰ تا در یک دقیقه
– سرفه های شدید
– تنگی نفس و یا حس سنگینی در قفسه سینه
– علائم کم آبی :
شامل سرگیجه، گیجی و خواب آلودگی ، ادرار کردن کم ، عدم توانایی خوردن مایعات به مدت چند ساعت
– علایم گوارشی شدید :
دل دردهای شدید ، اسهال شدید ، تهوع و استفراغهای مکرر
– اختلال هوشیاری مثل گیجی شدید
– بی حالی شدید
– بی قراری شدید
– تشنج
– اختلال تعادل در راه رفتن
– تبهای بالای ۳۸.۵ که رو به بهبودی نیست
– گوش درد
– سردرد که رو به بهبودی نیست
پیش آگهی بیماری کروناویروس جدید
در حالت معمول و خوشبینانه، انتظار میرود علائم بعد از چند روز از بین بروند، اما در صورتی که ویروس کرونا به دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه) سرایت کند، مخصوصا در افراد دارای سن بالا، بیماریهای قلبی ایجاد کرده و در افرای دارای سیستم ایمنی ضعیف، به ذاتالریه منجر میشود
نزدیک به هشتاد درصد افراد مبتلا به نوع ویروس جدید، بین پنج الی هفت روز بعد رو به بهبودی رفتهاند. در بیست درصد بقیه ممکن است علائم شدیدی در سیستم تنفس فوقانی و تحتانی ظاهر شود. تعداد کمی از بین این بیست درصد، با وخامت اوضاع رو به رو شده و نیازمند بستری شدن در قسمت مراقبتهای ویژه خواهند بود.
درمان ویروس کرونای جدید
رژیم غذایی :
رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه۶ گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تاکید بر غلات و
نانهای سبوس دار، انواع جوانهها و گروه میوهها با تاکید بر مصرف انواع مختلف میوهها، گروه سبزیها با تاکید بر
مصرف انواع آنها با رنگهای متفاوت و به ویژه خانواده کلم، گروه گوشتها با تاکید بر تخم مرغ، مرغ، ماهی، گروه
حبوبات و مغزهابا تاکید بر مصرف روزانه حبوبات و گروه شیر و لبنیات با تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب.
– تامین پروتئین مورد نیاز روزانه به ویژه از طریق تخم مرغ، گوشت سفید و حبوبات.
– مرغ و تخم مرغ منبع خوبی از عنصر روی بوده که کوفاکتور بسیاری از آنزیمهای مهم و موثر در عملکرد
غشای سلولی و موثر در پرولیفراسیون سلولها میباشد .به دلیل نقش ساختاری پروتئینها در سیستم ایمنی،
مصرف کافی و روزانه منابع پروتئینها بسیار اهمیت دارد .
– ویتامین آ :
منابع حیوانی آن جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پر چرب و کره میباشد و پیش ساز ویتامینA هم در میوه های رنگی و سبزیجات زرد و سبز نظیر فلفل های سبز ، زرد و نارنجی و قرمز ، اسفناج،
کاهو، هویج، کدو حلوایی، زرد آلو طالبی، موز، انگور، خربزه، خرمالو و انواع مرکبات و انبه است.
– ویتامین ای :
انواع روغنهای مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت ، کنجد و زیتون از منابع این ویتامین به شمار
میآیند. انواع آجیل (فندق، بادام، گردو و پسته، بادام زمینی ،( اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی نیز دارای مقداری ویتامین E هستند.
– ویتامین ث :
انواع فلفل، کلم ، گل کلم ، سبزی خوردن، گوجه فرنگی ، شلغم ، پیاز ، توت فرنگی، گریپ فروت، انبه ، سیب
زمینی و مرکبات و کیوی . بطور کلی همه سبزی ها و میوه ها که بصورت تازه و خام مصرف می شوند حاوی ویتامین ثهستند و با مصرف روزانه حداقل ۳ واحد از سبزی ها و حداقل ۲ واحد یا دو عدد میوه در روز ویتامین C مورد نیاز بدن تامین می شود. هر واحد سبزی معادل یک پیش دستی کوچک سبزی خوردن یایک لیوان کاهوی خردشده یا یک عدد هویج یا یک عدد خیار یا یک عدد پیاز یا یک عدد گوجه فرنگی متوسط است. مصرف سبزی خوردن یا سالاد همراه با وعده های اصلی غذایی به تامین ویتامین Cکمک می کند.
ویتامین ب :
روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مانند انواع سبزیهای برگ سبز و میوهها، شیر و لبنیات، انواع گوشتها و
زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود و لوبیا، عدس باقلا و لپه و مغزها (پسته، گردو، فندق، بادام و
بادام زمینی) جهت ارتقای سیستم ایمنی بدن استفاده کنید
– مصرف انواع مرکبات )پرتقال، نارنگی، لیمو ترش و نارنج (به صورت منظم و روزانه؛ حداقل دو عدد در روز .
مرکبات هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
مصرف غلات کامل سبوسدار )مانند نانهای سبوسدار؛ غلات کامل) میتواند به تقویت
سیستم ایمنی کمک کنند.
– استفاده منظم از ماستهای پروبیوتیک؛ این مواد در سلامت دستگاه گوارش و ممانعت از رشد و تکثیر انواع
میکروبها، نقش دارند .همچنین ماست منبع خوبی از پروتیین و روی میباشد.
– مصرف ماهی قزلآلا؛ حداقل دو بار در هفته .این ماهی حاوی چربیهای امگا ۳ بوده که نقش مهمی در تقویت
سیستم ایمنی دارند .به علاوه، ماهیها منبع خوبی از سلنیوم هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی
دارد
استفاده متعادل از عسل همراه با مایعات گرم برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
– استفاده از روغنهای مایع گیاهی )نظیر روغن کانولا، کنجد و روغن زیتون در پخت غذا و به همراه سالاد ) به جای روغنهای حیوانی
– استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهابی
– استفاده از زنجبیل و موز برای کسانی که حالت تهوع دارند
– گر چه بعضی مواد غذایی مانند سیر و زنجفیل به واسطه وجود فیتوکمیکالها در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند،
بزرگنمایی خاصیت آنها و مصرف بیرویه شان توصیه نمیشود.
– برای افزایش مصرف مایعات همیشه نوشیدن آب آشامیدنی زیاد استفاده شود و آب میوه های طبیعی و چای کم رنگ نیز می تواند بخشی از مایعات مورد نیاز بیمار را فراهم کند.مصرف ۶ تا ۸ لیوان اب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه
کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
جهت تقویت سیستم ایمنی بدن وجهت پیشگیری ومقابله با بیماری کرونا مصرف روزانه حداقل سه واحد ازگروه سبزی ها ودو واحد ازگروه میوه ها را توصیه کرد وگفت : موادغذایی مانند هویج ،کدو حلوایی ،سبزی های سبزتیره (اسفناج ،برگ چغندر وبرگ های تیره وبرگ کاهو)ازمنابع خوب ویتامین آ هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین سی مانند پرتقال ،لیموشیرین ،انواع کلم ،شغلم ،فلفل دلمه ،جعفری ،پیازچه وگوجه فرنگی نیز جهت تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود.
– محدودیت غذایی:
پرهیز از غذاهای سنگین مثل ماکارونی ، سوسیس و کالباس
محدود کردن غذاهای چرب و سرخ شده
محدود کردن فست فودها
ممنوعیت استفاده از ترشی و سرکه که سبب خشکی و تحریک دستگاه تنفس میشود
محدودیت مصرف نمک، شورها و غذاهای کنسروی
محدودیت مصرف فلفل ، انواع سس تند و خردل
محدودیت مصرف قند و شکر ، نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی دارای قند افزوده ، شربت های شیرین و
شیرینیها
محدود کردن نوشیدنیهای تند و محرک مثل قهوه، چای غلیظ و نسکافه
محدودیت استفاده از چربی های حیوانی مثل کره ، خامه و سرشیر
مصرف نکردن روغن حیوانی ، پیه و دنبه
اجتناب از مصرف غذا در بیرون از منزل .غذاهای بیرون از منزل ممکن است با رعایت نکات بهداشتی دقیق تهیه
نشده و نمک و چربی اشباع و ترانس بالایی داشته باشد که سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
استراحت در منزل
بخور :
برای رفع خشکی گلو به طور مداوم. حتی بخور آب جوش خالی نیز تاثیر فراوانی خواهد داشت.
پیشگیری
کوچکترین فردی که تابحال بیماری کرونای جدید را گرفته ۱۴ سال دارد و قربانیان این بیماری هم عموما بالای ۴۰ سال داشتهاند و بیشتر آنها نیز پیش از این با بیماریهای عفونی، قلبی- عروقی و سرطان درگیر بوده اند.
ولی این آمار به هیچ وجه باعث نمیشود توصیههای مراقبتی درخصوص کودکان اعمال نشود و باید تمام نکات بهداشتی درباره کودکان همچون بزرگسالان رعایت شود.
– دستان به طور مرتب با آب و صابون شسته شود لزوم انجام این کار قبل از غذا خوردن صد دردرصد است.
شستن دستها با آب گرم و صابون، بیست ثانیه باید زمان ببرد. در زمان شستن دستها باید قسمتهایی از مچ را نیز شسته و نباید به شستن کف دست اکتفا کرد.
در صورت نبود آب و صابون در محل کنونی، از ضدعفونیکنندههای الکی دست استفاده شود.
– عدم تماس با دود سیگار
سیگار باعث میشود سموم مختلف وارد بدن شده و مکان مناسبتری برای رشد کرونا فراهم شود.
– مصرف داروها و آنتی بیوتیکها به صورت سر خود
باعث ضعف سیستم ایمنی شما شده و بستر را برای ویروس مناسبتر میکند.
– در زمان سرفه کردن یا عطسه، جلوی دهان و بینی کودک با دستمال پوشانده شود . بلافاصله دستمال در زبالهدان انداخته شده و آن را برای استفاده مجدد در جیب نگه داشته نشود. این موضوع از ضرورت همراه داشتن دستمال تمیز خبر میدهد. در صورتی که دستمال ندارید، درصورت امکان به کودک آموزش دهید از بالای آرنج لباس خود به منظور عطسه یا سرفه استفاده کند.از کودک بخواهید هرگز بدون پوشش، در فضا عطسه یا سرفه نکند.
عطسه و سرفه تا یک متر قابلیت انتقال بیماری به اطرفیان را دارد.
– در صورتی که فردی دارای علائمی شبیه به بیماری سرماخوردگی است، از تماس با وی خودداری کرده و فاصله جانبی را رعایت کنید.
– توالت و حمام تمیز شود
ویروس جدید کرونا توسط مدفوع و لولههای ساختمانی قابل پخش شدن است. تمام سطوح داخل توالت حمام را مرتباً تمیز کنید. از دستگیره شیرآلات گرفته تا سیفون دستشویی، هر سطحی که دست با آن در تماس است را تمیز کنید. هواکش توالت را نیز بررسی کنید و ببینید آیا هوای آلوده را میتواند جذب کند.
– از دعوت کردن میهمان خودداری کنید
از مهمانیهای غیرضروری و حتی ضروری خودداری کنید. با این حال، اگر فردی سرزده وارد خانه شما شد، از او بخواهید نخست کفشهایش را بیرون از خانه دربیاورد و سپس دستهای خود را بشوید.
– آشپزخانه تمیزشود
هر سطحی که در حین تهیه غذا لمس میشود، میتواند ویروس را منتقل کند. بنابراین حتماً همه وسایل آشپزخانه (ظروف، قاشق و چنگال، لیوان و موارد دیگر) و میز ناهارخوری را به طور مرتب با مواد ضدعفونی کننده تمیز کنید تا عاری از ویروس شوند.
– رعایت بهداشت لباس
وقتی به خانه میآیید، کاپشن و لباسهای بیرون خود را به کنار بگذارید و در تماس سایر البسه نباشد.
به طور مرتب لباسهای خود را بشویید و هر بار که به بیرون از خانه میروید، سعی کنید با افراد و سطوح، برخورد فیزیکی نداشته باشید. اماکن شلوغ همانند مترو، اتوبوس و موارد دیگر، میتوانند به سرعت ویروس را به پوشاک شما منتقل کنند.
– رعایت بهداشت در مورد کفشها
کفشها بهترست از محیط داخل خانه دور نگه داشته شود.
دستان خود و کودک را بعد از لمس کفشها به خوبی بشویید و مرتباً از ضد عفونی کننده بر روی سطوح جاکفشی استفاده کنید
– وسایلی که به طور مداوم با آنها سر و کار دارید مرتبا ضدعفونی شود. مانند ریموت کنترل تلویزیون، دستگیره درها، گوشی موبایل .
– عدم تهیه و مصرف نکردن مواد غذایی بسته بندی نشده
– دستگیره درب خانه را تمیز کنید
دستگیره درب ورودی یکی دیگر از کانونهای اصلی ویروس کرونا در محیط منزل است. به این دلیل که هر زمان که وارد خانه میشوید، دستهای آلوده خود را روی آنها قرار میدهید. یک بسته از دستمال مرطوب ضد ویروسی (پد الکل) را در کنار درب قرار دهید تا مطمئن شوید که مرتباً بعد از باز کردن درب، دستگیره را تمیز میکنید.
– در صورتی که علائم سرماخوردگی بروز کرد ، ماندن در منزل و استراحت کردن نیازست و درصورت تشدید علایم ، ویزیت توسط پزشک الزامیست .
– اضطراب نداشتن
اضطراب و استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد شدن ابتلا به بیماری میشود.حفظ آرامش و رعایت نکات بهداشتی مهمترین اصول مقابله با این ویروس میباشد.
– قبل از خوردن انواع گوشت و تخم مرغ ، به خوبی پخته شوند و برای تکه کردن گوشت ، از تخته های چوبی مخصوص و دستکش استفاده شود و بعد دستکش را در آورده و دستها با آب و صابون شسته شود.
– نان چون حرارت کافی میبیند ویروس در آن از بین خواهد رفت ولی از گذاشتن نان برسطوحی مثل توری و میزهایی که برای سرد شدن نان در داخل یا خارج نانوایی ها وجود دارد پرهیز شود.
– از تماس بدون محافظت با حیوانات وحشی یا دامها خودداری شود.
– در این مدت که اپیدمی ویروس وجود دارد درصورت امکان وارد محل های شلوغ نشده و از حمل و نقل عمومی استفاده نشود.
– از غذاهای سرخ شده و پر ادویه (غذاهای تند هست) استفاده نشود.
– هرگز انگشتان به چشم، بینی یا دهان مالیده نشود.
– استفاده از ماسک :
چنانچه علائم تنفسی (سرفه یا عطسه) وجود دارد ، برای محافظت از دیگران استفاده از ماسک پزشکی توصیه میشود.
اگر هیچگونه علائمی وجود ندارد، نیازی به استفاده از ماسک نیست.
درصورت استفاده از ماسک، برای اطمینان از اثربخشی آن و جلوگیری از افزایش خطر انتقال ویروس، باید از آن درست استفاده کرده و پس از استعمال نیز درست دفع نمود.
استفاده از ماسک به تنهایی برای جلوگیری از عفونت کافی نیست و بایستی با شستشوی مکرر دستها، پوشاندن دهان به هنگام عطسه و سرفه، و جلوگیری از تماس نزدیک با کسانی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند (سرفه، عطسه، تب) همراه باشد.
ماسکهای عادی، یکبار مصرف هستند، به این معنی که بعد از برداشتنشان از روی صورت باید آنها را دور انداخت و از ماسک جدیدی استفاده کرد. اصول استفاده از ماسک را یاد گرفته و آن را روی صورت خود چفت کنید به طوری که از بالا بینی را به طور کامل پوشانده و از پایین نیز تا زیر چانه کشیده شده باشد.
– خودداری کردن از دست دادن و روبوسی با دیگران
– حفظ کردن فاصله از افراد مشکوک ، حداقل به اندازه یک متر
-
– مصرف داروهای گیاهی جهت درمان و یا مصرف مواد غذایی خاص بر اساس سردی یا گرمی بر اساس طب سنتی ، از لحاظ علمی ثابت نشده است
– افزایش سیستم ایمنی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری
برای اطلاعات بیشتر درمورد “افزایش سیستم ایمنی بدن” ، برروی لینک زیر کلیک کنید:
http://drforoohar.ir/immune-system
اصول جداسازی فرد کرونایی در منزل :
۱- بیمار در یک اتاق تنها دارای تهویه مناسب قرار داده شود .در و پنجره های اتاق قابل باز شدن باشد.
۲- جابجایی و حرکت بیمار محدود شود و حتی االمکان فضاهای مشترک (آشپزخانه، حمام، توالت و…) دارای
تهویه مناسب بوده و پنجره ها جهت گردش هوا باز شوند.
۳- حتی المقدور سایر افراد خانواده در یک اتاق مجزا باشند. در صورتی که این شرایط امکان پذیر نباشد، بیمار
بایستی حداقل دو متر از فرد بیمار فاصله داشته باشد.
۴- تعداد مراقبین از بیمار به حداقل رسانده شود (حتی االمکان یک نفر که دارای وضعیت سالمت مطلوب بوده
و دارای ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه ای نباشد از بیمار مراقبت کند).
۵ .بیمار ملاقات ممنوع است و تنها مراقب بیمار باید با وی در ارتباط باشد.
۶ – شستشوی دستها بعد از هر بار تماس با بیمار ویا سطوح محیطی مکان نگهداری وی، برای مراقب و یا افراد
خانواده ضروری است.
۷- دست ها قبل و بعد از آماده کردن و خوردن غذا باید شسته شود. در صورتی که آلودگی دست مشهود
نباشد، می توان از هندراب (ضدعفونی کننده بر پایه الکل)استفاده کند.
۸-جهت جلوگیری از انتشار ترشحات تنفسی، از ماسک طبی استفاده شود و به صورت جدی بهداشت تنفسی
رعایت شود. به عنوان مثال در زمان سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بپوشانند و
دستمال پس از استفاده دور انداخته شود .
۹- مراقب نیز بایستی از ماسک طبی استفاده کند؛ به طوری که دهان و بینی به صورت کامل پوشانده شود و
در طول استفاده از ماسک به آن دست نزنند.
۱۰- استفاده از ملحفه های شخصی و ظروف اختصاصی که بتوان پس از استفاده از آن ها، آنها را با آب و مایع
شوینده شست، بالمانع است. بهتر است لباس، ملحفه، حوله های حمام و دست روزانه و به طور مرتب با مایع
شوینده و یا در ماشین لباسشویی با آب ۶۰ تا ۹۰ درجه شسته و کامال خشک شوند.
۱۱- سطوحی که بیمار با آن ها در تماس است (میز، تخت، مبلمان اتاق و…)بایستی روزانه تمیز و ضدعفونی
شود. برای ضد عفونی کردن این وسایل می توان از شوینده های خانگی یا دترژنت، استفاده کرد. سطوح توالت
و حمام مورد استفاده بیمار حداقل یک بار در روز شسته و ضد عفونی شود (با هیپوکلریت سدیم نیم درصد
معادل ۵۰۰۰ pm یا به نسبت یک دهم در آب حل شود).
۱۲- در زمان تمیز نمودن محیط زندگی بیمار بایستی از دستکش ها و لباس های محافظ و یا پیش بند به
منظور جلوگیری از رسیدن ترشحات به بدن استفاده شوند و تا زمانی که سطح آن ها تمیز است می توان از
آن ها استفاده کرد. می توان از دستکش یک بار مصرف و یا دستکش خانگی استفاده کرد. دستکش های
خانگی بایستی با آب و صابون و یا دترژنت شسته شود. دستکش یک بار مصرف بایستی پس از استفاده دور
انداخته شود (قبل و بعد از استفاده از دستکش باید دست شسته شود).
۱۳- زباله های مرتبط با بیمار زباله عفونی در نظر گرفته شده و در سطل درب دار نگهداری که دارای کیسه
پالستیکی ضخیم می باشد دفع شود. از انواع مواجهه با لوازم آلوده که در ارتباط مستقیم با بیمار هستند
اجتناب شود.
جداسازی افراد در تماس با بیماری کووید- ۱۹
افرادی که در تماس نزدیک (contact Close )با فرد مبتلا به کووید-۱۹ باشند بطور متوسط از ۲ تا ۳ روز قبل از علامت دار شدن بیمار تا زمانی که فرد مبتلا قابلیت انتقال بیماری را دارد( باید تا ۱۴ روز پس از آخرین تماس با وی) ،
اصول جداسازی را رعایت نموده و روند غربالگری عالمتی را انجام دهند. اقدامات توصیه شده شامل:
حداقل ۱۴ روز پس از آخرین تماس نزدیک با فرد مبتال در خانه بمانند و خصوصاً از حضور در مکان های
شلوغ اکیدا خودداری نمایند.
خود غربالگری برای علائم بیماری انجام شود که شامل:
سرفه، تنگی نفس، سایر علائمی که به نفع کووید-۱۹ است
ترجیحا تب روزانه چک شود
رعایت کلیه اصول حفاظت فردی و جداسازی
غربالگری فعال به روش پیش گفت توسط بهورزان /مراقبین سالمت انجام خواهد شد
در صورتی که حضور فرد در محل کارش ضروری است و در صورتی که امکان جداسازی در محل کار وجود داشته
باشد، می تواند با رعایت کلیه اصول مطرح شده، رعایت فاصله دو متر از سایرین و استفاده از ماسک در محل کار حاضر
شود. غربالگری عالمتی ادامه خواهد داشت.
اثر دما بر ویروس
طبق آخرین مطالعات سرد و فریز کردن روی ویروس اثر ندارد ولی دمای بالای هفتاد درجه که حین پخت و پز ایجاد میشود ، باعث نابود کردن ویروس میشود.
آیا زنان باردار میتوانند ویروس کرونا را به جنین خود منتقل کنند؟
هنوز شواهد کافی مبنی بر اینکه ویروس بتواند در دوران بارداری از مادر به جنین منتقل شود یا تأثیر بالقوه این بیماری بر روی کودک وجود ندارد
آیا کرونا از طریق حیوانات خانگی منتشر میشود؟
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی آماری مبنی بر انتقال ویروس از طریق حیوانات خانگی به انسان وجود ندارد. بنابراین احتمال ویروس از طریق حیوانات خانگی به انسان بسیار پایین است.
آیا مادری که آلوده به کرونا ویروس باشد، میتواند همچنان به نوازد خود شیر بدهد؟
تمام مادران در مناطق آلوده و پرخطر که علائمی چون تب، سرفه یا تنگی نفس دارند، بایستی هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند و دستورالعملهایی که پزشک یا کارمند بهداشت میدهند را رعایت کنند.
با توجه به مزایای تغذیه با شیر مادر و نقش کمرنگ شیر مادر در انتقال ویروسهای تنفسی، مادر میتواند ضمن رعایت کلیه راهکارهای احتیاطی لازم همچنان به شیردهی ادامه دهد.
درمورد مادرانی که علائم بیماری را دارند شیردهی مشکلی ندارد، مشروط بر این که به هنگام در آغوش گرفتن کودک و نزدیک بودن به کودک (ازجمله هنگام شیردهی) ماسک بزنند، دستها را قبل و بعد تماس با کودک (ازجمله هنگام شیردهی) بشویند و سطوح آلوده را تمیز و ضدعفونی کنند – همانند همه مواردی که وقتی کسی مشکوک به COVID-19 و یا بیماریش تأیید شده باشد در تعامل با دیگران از جمله با کودکان بایستی انجام دهد.
اگر مادر به شدت بیمار باشد، بایستی وی را به دوشیدن شیر و دادن آن به کودک با فنجان تمیز و یا قاشق تشویق کرد، و در تمامی این مراحل همان روشهای جلوگیری از عفونت فوقالذکر را نیز رعایت نماید.
ماده شوینده مناسب برای سطوح و اشیا
– وایتکس یک درصد
– الکل هفتاد درصد
——————————
– آدرس کانال تلگرام : Drforoohar@
محتویات کانال تلگرام شامل برنامه شیفتها و اطلاع رسانی درمورد آخرین تغییرات زمانی و مکانی آنها و مطالب آموزنده ایست که در پاسخ به سوالات والدین محترم میباشد.
درصورت اشکال در ورود به کانال ، از نسخه اصلی تلگرام استفاده شود.
– سایت و نرم افزار ZOOP جهت پرسش و پاسخ :
← آدرس سایت:
https://getzoop.com/drfaryarforouhar
← دانلود نرم افزار ZOOP :
Zoop
توجه فرمایید :
♦️ برای نصب نرم افزار Zoop میتوان از طریق نرم افزار play store یا بازار گوشی هم اقدام کرد.
♦️ فایل نصبی نرم افزار Zoop در این سایت ، بصورت زیپ میباشد و لازم هست بعد از دانلود ، آنرا از زیپ در اورده و بعد نصب کنید.
♦️ با توجه به این که پاسخ به سوالات احتمالا با تاخیر انجام میشود ، در مواردی که بیماری بنظر اورژانسی میباشد ، جهت پرسش و پاسخ ، زمان را از دست ندهید و بیمار را جهت ویزیت نزد پزشک ببرید.